L’institut de Niague obre les seves portes als primers 304 alumnes

L’any 2018 l’Oumar, un noi de Niague, Senegal va contactar amb l’Associació Base-A per tal d’iniciar un projecte de construcció d’un institut al seu poble, a la comunitat de Tivaouane Peulh. Per tal de dur a terme el projecte, es van realitzar dos viatges d’identificació a terreny amb l’objectiu de conèixer la realitat local, entendre les necessitats de la regió i establir contacte amb la contrapart local. A partir d’aquí, es va començar a treballar en el disseny arquitectònic i la cerca de finançament.

Finalment, el septembre de 2021 es va iniciar el procés d’execució de la primera fase, que consistia en la construcció de 3 aules i uns lavabos utilitzant tècniques de bioconstrucció. A més més, durant aquest període vam iniciar el projecte social amb l’objectiu d’establir sinèrgies amb la població local i treballar de forma transversal en tot el projecte la perspectiva de gènere.

Aquest octubre de 2022 hem pogut inaugurar les classes de l’institut de Niague, un institut que ara mateix acull a 304 alumnes de tots els pobles del voltant, reduint d’aquesta manera l’alt índex d’abandonament escolar de la regió. Actualment, estem a terreny executant la segona fase de construcció.